Tavla Taktikleri Ve Stratejileri

 Tavla taktik ve stratejileri, tavla nasıl oynanır sorusunun yanıtlarını bildiğini düşünen ve aslında tavla oynamaya alışkın herkes tarafından bilinmiyor olabilir. Bazıları yazılı olan, ancak bazıları da yazılı bulunmayan kazandıran tavla taktikleri ve tavla kurallarını ilerleyen bölümlerde sizlere tüm detayları ile aktaracağız. Vermiş olduğumuz bilgileri, bildiğiniz, tavla nasıl oynanır sorusunun yanıtları üzerine eklemeniz halinde çok iyi sonuçlar ve başarılar elde edebileceğinizi rahatlıkla söyleyebiliriz. O halde hemen başlayalım.

Kazandıran Tavla Taktikleri

Tavla taktik ve stratejileri arasında çok sayıda unsurdan söz edebiliriz. Ancak bunların en önemlileri arasında kazandıran tavla taktikleri yer almaktadır. Bazıları yazılı olsa da bazılarının yazılı olmadığı kazandıran tavla taktiklerini maddeler halinde sıralayarak sizlere yardımcı olacağız.


■ Tavlada olabildiğince fazla kapı almalısınız.
■ Rakibinizin pullarını olabildiğince kırmalı ve pulu oyuna yeniden başlatmalısınız.
■ Rakibinizin pulunu kırarken, kendi evinizde açık olmamasına dikkat etmelisiniz.
■ Rakibinizin evinde bulunan iki pulunuzu, rakibinizin kendi evindeki kapılarına bakarak, hızlı karar vermek sureti ile almanız ya da orada bırakmanız gerekmektedir.
■ Pullarınızı kendi evinizde sağa doğru toplamak, aslında tavla nasıl oynanır sorusunun yanıtları arasında yer almaktadır; ancak kazandıran tavla taktiklerinden olduğunu da belirtmeden geçmemeliyiz.

Tavla Kuralları

 Tavla taktikleri ve stratejileri hakkında kısaca bilgi aldık ve ilerleyen bölümlerde daha fazla detaydan da söz edeceğiz. Ancak bir de yazılı olan ve tüm tavla oynayanlar tarafından bilinen tavla kurallarından söz etmek istiyoruz.



■ Tavla kuralları arasında ilk sırada, oyuna zar atarak başlamanın gerekliliği yer almaktadır. Ancak burada yazılı olmayan tavla kurallarından birinden de söz etmek gerekir ki o da ilk zarını 1 - 1 ya da 6 - 6 atan oyuncunun bu zarından sonra yeni zar atılmamasının gerekliliğidir.

■Tavla kurallarından bir diğeri de pulların, sadece atılan zar kadar ilerleyebileceğidir. Burada da pula karşılık gelen yerde rakibin en az iki pulunun olmaması gerekliliği şartı yer almaktadır. Böyle bir durumun söz konusu olması halinde farklı bir pulun hareket ettirilmesi gerekecektir.

■ Yazılı olmayan tavla kurallarından bir diğeri ise aslında tavla siteleri için gerekli olmayan bir kuraldır. Buna göre ele alınan bir pul tekrar yerine konulmaz ve mutlaka hamlesi yapılmalıdır. Dolayısı ile pulu önce iyice düşünüp, sonrasında elinize almalısınız.

 ■ Zarı ele almak için rakibin hamlesini tamamlamış olduğundan emin olmanız gerekir. Bununla birlikte, gelen zarın belirlenmesi için de zar hareketinin tamamlanmış olduğundan emin olmalısınız.

■ Tavla kuralları arasında, gelen zarların toplamının tek pul için kullanabileceğinden söz etmeliyiz. Ancak bununla birlikte isterseniz iki farklı pulu iki zar için kullanabilir; hatta çifte gelen zarlarda dört farklı pulu da yerlerinden hareket ettirebilirsiniz.

■ Tavla kuralları arasında yer alan son unsur ise pulları toplamaya, tüm pulları kendi evinize topladıktan sonra başlamanızın gerekliliğidir.

Tavla Stratejileri

Tavla taktik ve stratejileri arasında tavla stratejilerinden söz ederken şunu belirterek başlayabiliriz: Tavla bir şans oyunu olarak düşünülebilir; ancak aynı zamanda tecrübe ve bilgiye de dayanır. Dolayısı ile mutlaka tavla stratejileri geliştirmeniz ve kullanmanız da gerekir.

Tavla stratejileri arasında yer alan çeşitlendirmeyi, oyunu kaybedeceğinizi düşündüğünüz anda kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu noktada pullarınızı tahtanın üzerinde olabildiğince yayın. Hatta rakibinizin evinde de pulunuz olursa, bu durum onun pullarını toplaması sırasında düzeninin bozulmasına neden olacaktır. Dolayısı ile pullarınızı olabildiğince dağıtın.

Kısıtlama ise tavla stratejilerinden bir diğeridir. Bu stratejiyi uygulamaya, rakibiniz sizin evinizdeki pullarınızı almadan başlamalısınız. Sonrasında rakibinizin pulunu rahatlıkla kırabilir ve evinize girmesini önlemiş olursunuz. Ardından da o zar atarken siz evinize diğer pullarınızı sorunsuzca taşıyabilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar

Tavla Nasıl Oynanır?

En İyi Tavla Siteleri

Tavla Oynama Siteleri

Online Tavla Siteleri

Süperbahis Tavla